Goed om te weten

Als Beukenstein staat willen wij graag zoveel mogelijk mensen een prettig verblijf bieden. Beukenstein is echter een klein gastenverblijf met slechts beperkte faciliteiten. Daarom is het goed om te weten wat er wel en niet mogelijk is op Beukenstein.

De aanwezige gastvrouw wil in huiselijke en ontspannen sfeer voor de gasten zorgen. Ontbijt en avondeten worden met elkaar genuttigd. De lunch maakt u tijdens het ontbijt klaar.

Corvee
De gasten doen licht corvee rond de maaltijden.

Mobiliteit en zelfredzaamheid
Het is belangrijk dat u mobiel en zelfredzaam bent. Uit het oogpunt van veiligheid is het belangrijk dat u bij calamiteiten in staat bent om uzelf snel in veiligheid te brengen. Beukenstein is niet gelijkvloers. Er is geen opgang voor een rolstoel en er is geen traplift aanwezig. U dient dus goed trap te kunnen lopen.

Naast de fysieke zelfredzaamheden kijken wij ook naar de geestelijke zelfredzaamheid: bijvoorbeeld of een gast nog goed in staat is zich te oriënteren en/of deel kan nemen aan het verkeer. De veiligheid van de gast staat daarbij voorop.

Indien iemand uit het team van Beukenstein twijfelt of een gast nog in staat is Beukenstein zelfstandig te bezoeken, wordt dit met het complete team besproken. Uiteindelijk neemt het bestuur op basis van de inbrengt van het gehele team het besluit of een gast nog kan komen. In het geval dat dit besluit negatief uitvalt, mag u erop vertrouwen dat dit besluit niet lichtvaardig is genomen.

Eten en diëten
We krijgen regelmatig vragen over het (avond)eten. De gastvrouw is geen professionele kok. Daarom hanteren we een aantal strikte regels. Hieronder leest u wat er wel en niet mogelijk is:

  • Er kan geen rekening gehouden worden met allergieën en diëten.
  • In overleg is alleen vegetarisch mogelijk.
  • Er wordt voor de groep gekookt en het is uit oogpunt van voedselveiligheid niet toegestaan zelf eten in de keuken te bereiden.
  • De koelkast en vriezer biedt geen ruimte voor meegebracht eten.
  • De keuken is het domein van de gastvrouw.

Geen huisdieren
Met het oog op de hygiëne en allergieën zijn huisdieren op Beukenstein niet toegestaan.

Twijfelt u of over een verblijf op Beukenstein vanwege een van bovenstaande punten? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u naar aanleiding van uw verblijf op Beukenstein vragen, opmerkingen of verbeterpunten die u rechtstreeks aan het bestuur wilt voorleggen ? Dat kan via deze pagina.