Vacature gastvrouw

De meeste gastvrouwen vinden ons via via. Bijvoorbeeld via gasten die op Beukenstein hebben gelogeerd en een bekende informeren over het werk als gastvrouw. Of via bekenden van gastvrouwen die in hun vriendenkring vertellen hoe enthousiast hun vriendin is over het werk! Dat zegt genoeg over de goede sfeer en hoe positief de gastvrouwen hun werk ervaren. Benieuwd? Neem gerust contact op. Op dit moment zijn er geen vacatures, maar mogelijk zijn er in 2025 weer weken waar jij aan de slag kan!

Samenvatting

De stichting Huize Beukenstein te Lochem is opgericht uit de nalatenschap van de familie Dull. Doel van de stichting is om mensen uit de zorg een goedkope vakantie te bieden, als dank voor de liefdevolle zorg die dhr. Dull en zijn moeder jarenlang hebben ontvangen van de verpleegsters.

Als gastvrouw van de stichting Huize Beukenstein te Lochem, ben je het gezicht van de organisatie naar de gasten. Je verzorgt de gasten en zorgt voor een sfeer waarin gasten zich prettig voelen, gesprekken tot stand komen en je handelt voorwaardenscheppend om de gasten een zorgeloze vakantie te bieden. Jouw inbreng geeft een positieve stimulans aan het groepsproces zodat iedere gast zich welkom en gewaardeerd voelt in de groep. Daarnaast draag je zorg voor het huishouden. Daarbij word je bijgestaan door een (part-time) interieur verzorgster.

Van oorsprong richtte de stichting zich op verpleegsters van Protestantse huize. Tegenwoordig zijn mensen uit de zorg van alle gezindten vertegenwoordigd en van harte welkom. Wel is het zo dat er vanuit die protestants-christelijke achtergrond aandacht en ruimte is voor bezinning gedurende de week. De gastvrouw dient deze achtergrond te onderschrijven.

Taken

 • De gastvrouw zorgt, vanuit haar persoonlijke achtergrond, voor momenten van bezinning. Bijvoorbeeld een opening tijdens het ontbijt of bij het avondeten.
 • De gastvrouw stelt een menu samen voor de week, koopt de benodigde etenswaren in en bereid de maaltijden.
 • De gasten dekken de tafel, ruimen af, doen de afwas. De gastvrouw coördineert deze taken.
 • De gastvrouw houdt het huis, de stoepen en het terras netjes. Zij wordt daarin bijgestaan door een (part-time) interieur verzorgster. Bij wisselen van de vakantieweek zijn er twee externe schoonmaaksters die de bovenverdieping schoonmaken, de bedden afnemen en weer opmaken en de badkamers schoonmaken.
 • De boekhouding: inkopen noteren, geld van de boeking verwerken
 • Het team van gastvrouwen is een zelfsturend team, waarbij een enkele gastvrouw ook een extra taak heeft. Dat kan het aansturen zijn van het facilitair bedrijf dat de schoonmaak verzorgt, de reserveringen bijhouden of bijvoorbeeld de vergaderingen voorzitten en de gastvrouwen vertegenwoordigen bij het bestuur.

Overig

 • De gastvrouw verblijft op Beukenstein gedurende de gehele week, 7 x 24 uur, van dinsdag 12:00 t/m dinsdag 12:00
 • Beukenstein is voor gasten gesloten van november tot en met februari. Voor aanvang van het nieuwe gastenseizoen roosteren de gastvrouwen zich in onderling overleg in.
 • Er is driemaal per jaar een gastvrouwenoverleg:
  Eind februari, voor aanvang van het gastenseizoen
  Juli, halverwege het gastenseizoen
  Eind oktober, aan het einde van het gastenseizoen
 • Het gastvrouwenoverleg van februari wordt gecombineerd met het voorbereiden van het huis door de gastvrouwen voor het gastenseizoen.
 • De gastvrouw is van ± 7:00 tot ± 22:30 in functie en aanspreekbaar voor gasten. Deze tijden gelden als richtlijnen. Tussen die uren heeft zij tijd voor zichzelf.
 • Het is de gastvrouw toegestaan overdag een moment voor zichzelf te creëren, mits dit is afgestemd met de gasten en de activiteit of afwezigheid geen belemmering vormt voor de dagelijkse activiteiten en /of de gasten.
 • Bezoek voor de gastvrouw is incidenteel toegestaan, mits dit vooraf met de gasten van Beukenstein en de tuinman is afgestemd en de gasten ook centraal blijven staan tijdens het bezoek.
 • Huisdieren zijn op Beukenstein niet toegestaan. Noch voor gasten, noch voor de gastvrouw.
 • Roken in het gebouw is niet toegestaan.