Beukenstein 90 jaar!

Dinsdag 9 maart zou normaal gesproken de eerste dag van het gastenseizoen 2021 zijn geweest van een bijzonder jaar. De stichting Huize Beukenstein bestaat dit jaar 90 jaar!

De stichting dankt haar bestaan aan dhr. Wolterus Dull. Na jarenlang te zijn verzorgd door verpleegsters stierf hij, zonder vrouw of kinderen na te laten. De liefdevolle verzorging was de reden dat dhr. Dull en zijn moeder besloten hun nalatenschap aan te wenden voor een stichting ten behoeve van verpleegsters.

Op 1 september 1931 werd het zusterhuis ‘Huize Beukenstein’ officieel geopend door dhr. J. Zwamborn. De openingstoespraak vindt u hier.

Omdat er nog steeds beperkingen zijn vanwege het Corona virus, heeft het bestuur besloten dit jubileum niet grootschalig te vieren. Toch willen we aandacht schenken aan het 90-jarig bestaan. Een bestaan dat in de eerste plaats natuurlijk te danken hebben aan dhr. Dull, maar ook aan de inzet van alle medewerkers van vroeger en van nu. En aan u, onze gasten, die een week op Beukenstein nog steeds weten te waarderen!

Om toch stil te staan bij dit bijzondere jaar, krijgen alle gasten dit jaar een klein aandenken aan 90 jaar Beukenstein.

Mocht u dit jaar niet in de gelegenheid zijn om Beukenstein te bezoeken, maar wilt u deze theelepel wel graag kopen, of wilt u een extra exemplaar: de theelepels zijn ook in onze ‘winkel’ te koop voor € 9,- (exclusief evt. verzendkosten). Met deze aankoop steunt u ook de stichting.